top of page

SPORT und WELLNESS

Mir ist es gelungen, zwei Goldmedaillen - Einzel und Doppel - bei der Senioren-Weltmeisterschaften in Oman im Ü-60 Wettbewerb zu gewinnen.

Egyéniben és Boris Rosenberggel párosban nyertem a Veterán Világbajnokságon.

Zsolt-Georg Böhm

327141063_1142591409758868_4973876766363001237_n (1).jpg
323420142_768442214798528_5716852652684344653_n.jpg
327123597_5801072759939986_4404072316694701026_n.jpg

Zsolt-Georg Böhm war einer der erfolgreichsten Teilnehmer bei der in der letzen Woche stattfindenden Senioren-Weiltmeisterschaften in MUSCAT, OMAN.
Diese TOP-Veranstaltung wird alle zwei Jahre durchgeführt.
Böhm ging als aktueller Europameister der Altersklasse Ü60 an den Start. Die Starterliste umfasste
1600 Spielerinnen und Spieler aus 69 Nationen. 2018 in LASVEGAS waren es sogar mehr 4000 Starter. Also eine ganz großes Tischtennis-Event. Mit seinem Doppelpartner Boris Rosenberg, der auch in Deutschland spielt, meldete er in der Doppel-Klasse Ü60. In 14 Gruppen gingen 64 Doppelpaare in der Altersklasse Ü60 an den Start.
Die Gruppenspiele: Zsolt-Georg Böhm/Boris Rosenberg - PANCHAL/WAGH, Indien 3:0,  PACHEV/ABIS, Bulgaien/Türkei 3:0,
                                  NOROV/BLACKLEY, MGL/UAE 3:0
KO-Runden:              8-tel-Finale: Zsolt-Georg Böhm/Boris Rosenberg - PERAIYUR-RATNASAMY/SEKAR, Indien 3:1,
                                  4-tel-Finale, Zsolt-Georg Böhm/Boris Rosenberg - KINASHI/TAKAHASHI, Japan 3:0
                                  Halbfinale, Zsolt-Georg Böhm/BorisRosenberg - DASKALOV/SAPABAEN, Bulgarien 3:0
                                  Finale, Zsolt-Georg Böhm/Boris Rosenberg - YANG, JIN LIANG/ZHAO, AN BIN, China 3:0

Im Doppel-Finale verletzte sich Rosenberg im ersten Satz, aber nach einer Verletzungspause konnte er weiterspielen.                         "      Sie gewannen das Endspiel souverän. 

Im Herren-Einnzel der Altersklasse Ü60 gingen 123 Spieler an den Start, in 30 Gruppen wurden die Gruppenspiele ausgetragen,
Gruppenspiele: Zsolt Georg Böhm - SVIKIS,ERVINS, LAT 3:0, - CHOPRA, VINAY, Indien 3:1, - GRAY, DICCON, England 3:0,
KO-Runden:         über 8-tel- und 4-tel-Finale führte der Weg Zsolt Beorg Böhm ins Halbfinale. Der Gegner hieß Boris Rosenberg, der
                              erfolgreiche Doppelpartner von Zsolt war sein Gegner. Ein starker Spieler, ein nicht einfacher Gegner.
                              Zsolt-Georg Böhm verstand es taktisch, mit der Erfahrung aus unzähligen Spitzenspielen mit dem "Blastikball "in der
                              Oberliga Südwest, seinen Freund und Doppelpartner Boris mit 3:1 zu schlagen und schaffte den Einzug ins Finale
                              im Herren-Einzel der Ü60 Spielklasse.
Finale:                   Zsolt-Georg Böhm - WANG, YAN SHENG 11:5, 6:11, 11:7, 11:4, 3:1
Zsolt-Georg Böhm gelang es gegen den ehemals für Norwegen spielenden Wang Yan Sheng, den er noch nie besiegt hatte, zu gewinnen. 
                              
Böhm konnte den  OMAN CONVENTION & EXHIBITION CENTRE als
- Weltmeister im Herren-Doppel der Senioren-Klasse Ü60 sowie als
- Weltmeister  im Herren-Einzel der Senioren-Lasse Ü60 verlassen.

image30.jpeg

DREAM CUP WORLD-TEAM KARATE CHAMPIONSHIP & PARASPORT VERSENY -SHIHAN FURKÓ KÁLMÁN MEGEMLÉKEZÉS 2022.11.21

DREAMCUPWORLD NEMZETKÖZI KARATE CSAPATBAJNOKSÁG ÉS I-KARATE PARASPORT VERSENY-2022. NOVEMBER 19. BUDAPEST MADÁRFÉSZEK ÖKÖLVÍVÓ AKADÉMIA

 

EGYEDÜLÁLLÓ MAGYAR KEZDEMÉNYEZÉSKÉNT, CSAPAT FORMAGYAKORLAT ÉS KÜZDELMI VALAMINT A KYOKUHIN KARATÉBAN ELSŐ ÍZBEN NEMZETKÖZI KARATE PARASPORT VERSENYSZÁMOKBAN ÉRKEZTEK A VERSENYZŐK MAGYARORSZÁGRA...

 

LÁTVÁNYOS ÖNVÉDELMI, HARCMŰVÉSZETI ÉS KÖZELHARC BEMUTATÓK A VERSENY GÁLAMŰSORÁBAN…

 

A Magyar Karate Szakszövetség, a Stabilitás Sport Promotion szervezésében, az elmúlt években megrendezett nagy sikerű őszi karate programsorozatot követően, idén, a jubileumi 50 éves nagyszabású rendezvénysorozatot keretében szervezte meg a DREAMCUPWORLD rendezvényt november 19-én az újpesti Madárfészek Akadémia Kellner Ferenc sportcsarnokban, Budapesten, amely egy nemzetközi karate csapatverseny illetve I-karate Parasport verseny és egy  bemutató show keretében színvonalas programot biztosított a versenyzők, a fiatalok és a családok részére.

 

A DREAM CUP WORLD - TEAM KARATE CHAMPIONSHIP elnevezésű nemzetközi karate csapatbajnokság a hétvégén Budapesten, kata (azaz formagyakorlat) és kumite (azaz küzdelem) versenyszámokban került lebonyolításra, mely versenyszámok eddig együtt - a 2019 évi első magyarországi megrendezése előtt - még nem kerültek megrendezésre a nemzetközi karate szervezet égisze alatt, ezért sportdiplomáciailag kiemelt az esemény jelentősége.

A versenyen megemlékeztek a tavalyi évben elvesztett nagymester, a kyokushin karate egyik hazai megalapítója, a legendás felderítő kiképzőtiszt, 8 danos karate mester, Shihan Furkó Kálmán (1947-2021) emléke előtt is, amely tiszteletére a verseny szervező bizottság létrehozott egy vándorserleget, amelyet Dr. Furkó Kálmán, a mester fia adott át a legeredményesebb csapatnak. A versenyen szintén megemlékeztek a fiatalon elhunyt szintén egykori szolnoki karate vezető, Shihan Karmazin György emléke előtt is. 

 

Shihan Koen Spitaels, az EFKO (európai fullcontact karate szervezet) elnöke, elmondta, hogy "rendkívül örül annak, hogy Magyarországon ismét új kezdeményzésként egy a csapatküzdelmi versenyszámmal együtt az I-karate Parasport verseny is  - elsőként a kyokushinban - bevezetésre került a karate versenyzők számára a nemzetközi versenyrendszerben, és bízik benne, hogy a nemzetközi szervezet vezetőségének támogatásával hamarosan csapatvilágbajnokságot rendezhetünk Budapesten."

 

Dr. Garamvölgyi László, a verseny fővédnöke a versenyzőknek szánt üzenetében kifejezte, hogy"a versenyen keresztül erősödik a karate társadalom számára fontos értékeinek közvetítése, mint tisztelet, fegyelem, kitartás, akaraterő" és kiemelte a karate közvetett bűnmegelőző szerepét is.

 

Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke elmondta, hogy "jó érzés volt hallani a karate himnuszát, amelyre egykor versenyzőként ő is bevonult, kiemelte a verseny csapatépítő hatását, mely fontos szerepet tölt be a különböző szervezetek közös együttműködésében", emellett méltatta Shihan Furkó Kálmán munkásságát és a magyar karatéban betöltött példakép szerepét.

 

A versenyen látványos formagyakorlatokat és parázs küzdelmi csatákat láthattunk, elsősorban a kazak, üzbég és a magyar versenyzők között, akik a legtöbb érmet szerezték a bajnokságon.  

 

A Parasport versenyszámokban Halász Attila és Magyar Adrián mesterek,- hazai karate parasport vezetőinek, valamint Koen Spitaels nemzetközi I-karate egyik parasport vezetőjének koordinálásával, több országból közel 100 parasportoló vett részt a formagyakorlat és páros formagyakorlat kategóriákban, amely egy igazi jó hangulatú, családias versenyt eredményezett. 

 

A csapatbajnokságon érezhető volt az a csapatszellemet, összetartást erősítő hangulat, ami miatt a hazai és nemzetközi vezetők fontosnak tartották bevezetni hivatalos versenyszámként ezt a verseny kategóriát is, amellyel kapcsolatban Shihan Koen Scarrenberg, az EKO nemzetközi karate szervezet elnöke kifejezte szándékát és támogatását egy világbajnokság formájában történő budapesti megrendezésű verseny lehetőségére is a jövőben.

 

A rendezvénysorozat tervezett programjában szerepelt egy  gálaműsor is, karate, önvédelmi bemutatókkal, szuperfight küzdelemmel- magyar és üzbég versenyzők között-, ahol látványos harcművészeti programok, önvédelmi és közelharc bemutatók is színesítették az eseményt.

 

 A rendezvény lehetőséget teremtett még sporttal, egészséggel és a helyes életmóddal kapcsolatos bemutatókra, szakkkiállításokra és egyéb szakmai programokra is.

 

A rendezvényen kiemelkedő eredményt értek el a kazak, üzbég és a magyar versenyzők, akik kiváló küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. 

 

AZ ESEMÉNY VÉDNÖKEI:

- Shihan Koen Scharrenberg, EKO (Európai Karate szervezet) elnök, WKO (világszervezet) alelnök, a verseny nemzetközi védnöke

- Dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok, BM. Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács-Komm.igazgatója - fővédnök

- Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség és Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke

 

AZ ESEMÉNY KIEMELT DÍSZVENDÉGEI:

- Dr. Furkó Kálmán, Shihan Furkó Kálmán fia

- Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség és Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke

- Shihan Koen Spitaels, EFKO (Európai Fullcontact Karate szervezet) elnök, 

- Shihan Batyrkhan Sarmanov, a kazakhstan Shinkyokushin szövetség képviselője 

- Shihan Mutal Nazarov, az üzbég Shinkyokushin szövetség képviselője,

- Dr. Ferenczy Zoltán, a Magyar Shinkyokushin Sportszervezet tiszteletbeli elnöke

- Shihan Kálóczi József, MKKSZ ország képviselő 

- Shihan Szabó Tamás, az MKKSZ elnöke

- Ádám Imre, Tatami Sport Kft Ügyvezető igazgató

- Prof. Dr. Nemes András, a Magyar Shinkyokushin Sportszervezet társadalmi elnöke

- Dányi Róbert nemzetőr ezredes, 1956 Magyar Nemzetőrség, főparancsnok-helyettes és egyben az esemény egyik szervezője is

- valamint számos hazai és nemzetközi sportvezető 

 

DREAM CUP WORLD KARATE TEAM CHAMPIONSHIP PROGRAMJA:

 BUDAPEST, 2022. NOVEMBER 19.

 

2022. november 19. szombat: Karate csapat verseny, I-karate Parasport verseny 

 

08:00-          Sportcsarnok nyitás.

08:00-10:00 Regisztráció, sorsolás bírói értékezlet

10:00-13.00 Parasport versenyszámok 

13.00-14:00 Szünet, szakmai programok

14:00-15:00 Ünnepélyes Megnyitó, Furkó Kálmán megemlékezés, kisfilm, beszédek

                     Parasport bemutató 

15-00-17.30 Parasport és karate csapatverseny elődöntők- döntők- bemutatók 

17:30-          Ünnepélyes eredményhirdetés – Záró ceremónia.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DREAM CUP WORD - TEAM KARATE CHAMPIONSHIP 2022. NOV. 19  BUDAPEST, HUNGARY

 

EREDMÉNYEK:

 

Csapat Kata - formagyakorlat:

1. Kagami SE

2. International Budokai

3. Üzbegisztán

 

Csapat Kumite - küzdelem:

1. Kazakhsztán

2. International Budokai

3. Stabilitás Sport Promotion 

 

A Shihan Furkó Kálmán vándorserleget Kazahsztán Csapata nyerte el, amelyet Dr. Furkó Kálmán, a legendás mester fia adott át a sportolóknak. Gratulálunk!

 

A szervezőbizottság ezúton fejezi ki köszönetét a verseny támogatóinak, a bíróknak, a segítőknek, illetve mindenkinek aki hozzájárult a verseny sikeres megrendezéséhez.

 

Tisztelettel:     OSU!

                                     

                                   Kalmár Árpád

                   DREAM CUP WORLD KARATE                     CHAMPIONSHIP SZERVEZŐBIZOTTSÁGA

Nemes Olga és Böhm Zsolt-Georg.png

Senorien-EM in Rimini: Medaillenregen für Deutschland

15x Gold, 46 Medaillen insgesamt / Kanpp 850 Deutsche in Italien am Start

Senorien-EM in Rimini: Medaillenregen für Deutschland

 mytischtennis.de/DTTB  04.07.2022

Rimini. Auch zwei Jahre Corona-Pause haben nichts daran geändert, dass die deutsche Delegation bei Senioren-Europameisterschaften stets reich beschenkt die Heimreise antritt. Bei der diesjährigen EM in Rimini holte das deutsche Team insgesamt 46 Medaillen, darunter 15 goldene. Siegfried Lemke (Ü80), Yanhua Yang-Xu (Ü55) und Marianne Blasberg (Ü85) gelang sogar das Kunststück, sowohl im Einzel als auch im Doppel ganz nach oben aufs Treppchen klettern zu dürfen.

Marianne Blasberg ist die Revanche gelungen. Bei der Senioren-EM in Budapest hatte die Spielerin des FTV Düsseldorf gegen ihre Doppelpartnerin Betty Bird noch eine bittere Niederlage hinnehmen müssen. Die Engländerin hatte Blasbergs seit 1999 andauernde Titel-Serie unterbrochen und selbst die Goldmedaille für sich beansprucht. In Rimini verteidigte die Deutsche in der Ü85-Konkurrenz nicht nur den Doppeltitel mit Bird an ihrer Seite, sondern holte sich gegen diese in einem nervenaufreibenden Finale die Goldmedaille zurück. Mit 3:2 und 11:9 im fünften Satz darf sich Blasberg zum elften Mal Senioren-Europameisterin im Einzel nennen. Wie Blasberg räumten auch Siegfried Lemke und Yanhua Yang-Xu doppelt ab. Der topgesetzte Ü80-Titelverteidiger im Einzel Lemke war auch diesmal nicht aufzuhalten, obwohl auch er im Endspiel bis zum Ende des fünften Satzes warten musste, bis ihm sein Gegner zum Sieg gratulierte. Gemeinsam mit Dimitriije Bilic machte er im Doppelfinale hingegen kurzen Prozess mit den Landsmännern Wolfgang Schmidt und Bernd Witthaus, die auf die zweithöchste Stufe des fast vollständig mit Deutschen besetzten Treppchens klettern durften. 

In der Altersklasse Ü55 der Damen war derweil Yanhua Yang-Xu das Maß aller Dinge. Die Bundesligaspielerin des SV Böblingen gewann erwartungsgemäß die Einzelkonkurrenz und tat sich im Doppel der Ü50-Altersklasse erfolgreich mit der Italienerin Wang Xuelan zusammen. Gemeinsam besiegten sie das deutsche Duo Olga Nemes/Margit Geiger, so dass Nemes diesmal nicht doppelt abräumen durfte. Während sie 2019 noch die einzige Deutsche war, der dies gelang, musste sie sich in Italien mit dem Einzeltitel in der Ü50-Konkurrenz begnügen. Weitere ‚alte Bekannte‘, die in Rimini mit Einzel-Gold belohnt wurden, waren zum Beispiel Zsolt-Georg Böhm (Ü60) und Manfred Nieswand (Ü65). Dieter Jürgens setzte sich derweil im deutschen Finale der Ü70-Einzelkonkurrenz mit 3:2 gegen Gerd Werner durch, während der Ü80-Doppel-Europameister von 2019, Peter Stolzenburg, in der Ü85-Altersklasse diesmal alleine triumphierte.

Zu den 15 deutschen Europameistern gehört auch Jens Beck, der im erstmals ausgetragenen Para-Wettbewerb siegte. Im Finale der ‚stehenden‘ Wettkampfklasse der über 40-Jährigen führte Beck bereits mit 2:0 gegen den Spanier David Alonso Lopez, als dieser zum Comeback ansetzte. Im fünften Satz wechselte der Deutsche die Tischseite noch mit einem Rückstand von 2:5, kämpfte sich dann aber zurück ins Spiel und setzte schließlich den Siegpunkt bei 11:9.

Von den knapp 3.000 Teilnehmenden aus 42 Ländern kamen rund 850 Starter und Starterinnen aus Deutschland, das damit noch vor Italien die teilnehmerstärkste Nation war. Bei den letzten Senioren-Europameisterschaften in Budapest 2019 waren mehr als 1.000 Deutsche am Start, die 69 Medaillen (16x Gold, 31x Silber und 22x Bronze) gewannen. Eigentlich hätten die Europameisterschaften letztes Jahr in Wales stattfinden sollen, wurden aber kurzfristig von den Ausrichtern an die ETTU zurückgegeben. 2023 finden in Muscat im Oman vom 15. bis 21. Januar die Senioren-Weltmeisterschaften statt und in Sandjeford, Norwegen vom 26. Juni bis 1. Juli die Europameisterschaften.

Die Medaillen der Deutschen in der Übersicht

Gold:
Zsolt-Georg Böhm (Herren-Einzel 60)
Manfred Nieswand (Herren-Einzel 65)
Dieter Jürgens (Herren-Einzel 70)
Siegfried Lemke (Herren-Einzel 80)
Peter Stolzenburg (Herren-Einzel 85)
Olga Nemes (Damen-Einzel 50)
Yang-Xu Yan Hua (Damen-Einzel 55)
Marianne Blasberg (Damen-Einzel 85)
Peter Beranek/Mogens Sonnichsen (DEN) (Herren-Doppel 55)
Dimitrije Bilic/Siegfried Lemke (Herren-Doppel 80)
Horst Hedrich/Klaus Krüger (Herren-Doppel 85)
Yang-Xu Yan Hua/Wang Xuelan (ITA) (Damen-Doppel 50)
Ruth Schneider/Heidi Wunner (Damen-Doppel 80)
Marianne Blasberg/Betty Bird (ENG) (Damen-Doppel 85)
Jens Beck (Para-Ü40, WK 6-10)

Silber:
Gerd Werner (Herren-Einzel 70)
Horst Hedrich (Herren-Einzel 85)
Uwe Bertram/Michael Dinse (Herren-Doppel 45)
Zsolt-Georg Böhm/Andreas Fejer-Konnert (ROU) (Herren-Doppel 55)
Jürgen Hecht/Manfred Nieswand (Herren-Doppel 65)
Gerd Werner/Jouko Manni (FIN) (Herren-Doppel 70)
Dietmar Diesing/Rudolf Steiner (Herren-Doppel 75)
Wolfgang Schmidt/Bernd Witthaus (Herren-Doppel 80)
Peter Stolzenburg/Oldrich Mikula (CZE) (Herren-Doppel 85)
Margit Geiger/Olga Nemes (Damen-Doppel 50)
Cornelia Bienstadt/Karen Hellwig (Damen-Doppel 60)
Petra Rubin/Elmira Antonyan Brunner (SUI) (Damen-Doppel 65)
Monika Hussmann/Elisabeth Ira Husin (BEL) (Damen-Doppel 70)
Karin Gebauer/Christa Gebhardt (Damen-Doppel 75)

Bronze:
Wolfgang Schmidt (Herren-Einzel 80)
Bernd Witthaus (Herren-Einzel 80)
Rudi Fritzinger (Herren-Einzel 85)
Sabine Neldner (Damen-Einzel 45)
Cornelia Bienstadt (Damen-Einzel 60)
Hildegard Georgi (Damen-Einzel 70)
Ruth Schneider (Damen-Einzel 80)
Heidi Wunner (Damen-Einzel 80)
Dieter Jürgens/Karol Korbel (SVK) (Herren-Doppel 70)
Wolf-Dieter Nistel/Stavros Plakantonakis (Herren-Doppel 80)
Hans Schmiedecke/Lothar Schwesig (Herren-Doppel 80)
Rudi Fritzinger/Valentin Langehegermann (Herren-Doppel 85)
Adam Schmalz/Horst Schulz (Herren-Doppel 85)
Sylvia Messer/Sabine Neldner (Damen-Doppel 45)
Irma Barillon/Hildegard Georgi (Damen-Doppel 70)
Karin Flemke/Christine Lübbe (Damen-Doppel 75)
Rosi Berg/Karin Rauscher (Damen-Doppel 75)

Weitere Infos finden Sie auf der Webseite des Veranstalters

Quelle: myTischtennis / DTTB

32.jpg

Herrmann übergibt Bayerischen Sportpreis 2021.

schwazenegger-digitalmesse.jpg

Hasta la vista, Colonia Arnold Schwarzenegger spricht bei Digitalmesse

schwazenegger-digitalmesse.jpg

Arnold Schwarzenegger sprach bei der Messe Digital X über Nachhaltigkeit und über seine Motivation, die er aus seinem Werdegang zieht.

Foto: 

Nabil Hanano

Köln -

„Es ist herrlich, nach Deutschland zu kommen. Ich liebe Deutschland“, begann Arnold Schwarzenegger seine Rede bei der „Digital X“ in Köln auf Deutsch.

Wenn der gebürtige Österreicher irgendwo auftaucht, dann heißt es meist: Action. Doch der Hollywood-Star mit dem markanten Aussehen und der unverkennbaren Stimme kann mehr als Film. Das bewies er bereits als Gouverneur von Kalifornien. 25 Minuten lang redete Schwarzenegger über Digital Sustainability, also digitale Nachhaltigkeit und seine Motivation, sich für die Umwelt einzusetzen. Im Anschluss daran gab es eine Podiumsdiskussion mit Dr. Wladimir Klitschko, Telekom-Geschäftskundenleiter Hagen Rickmann und Journalist Gabor Steingart.

Auch Ranga Yogeshwar und Uli Hoeneß treten als Sprecher auf

Die Messe läuft zwei Tage und endet am heutigen Mittwoch. Schwarzenegger sprach im „Inspiration Quartier“ am Colonius, in dem Erfolgsstorys erzählt werden. Mit im Publikum saß Schauspieler und ebenfalls ein Kraftpaket Ralf Möller und lauschte dem amerikanischen Bodybuilder. Insgesamt sind über 300 Sprecherinnen und Sprecher vor Ort.

unnamed (13).jpg

Schwarzenegger a Széchenyi téren kávézgatott

Céges rendezvényre igyekezett szombat este egyik olvasónk, Gábor, aki alig hitt a szemének, amikor átkelt a budapesti Széchenyi téren. Nem az eucharisztikus világkongresszus gyertyás körmenete miatt gyökerezett földbe a lába, hanem amiatt, amit a Gresham-palota teraszán látott. Az egyik asztalnál ugyanis a világhírű színész, Arnold Schwarzenegger ácsorgott, és fotózta a körmenetet.

Kalifornia egykori kormányzója maszkot és napszemüveget is viselt, de olvasónk így is felismerte, hogy ő az, és lőtt róla két képet, mielőtt Schwarzenegger testőre kiszúrta.

Schwarzenegger a Széchenyi téren

Fotó: Olvasónk, Gábor / Index

A színész három férfi társaságában kávézgatott a Four Seasons Hotel teraszán, ezúttal nem rajongók gyűrűjében, senki sem zavarta.

Arnold Schwarzenegger a 2019-ben elhunyt világhírű magyar producer, Andy Vajna barátja volt, Vajna temetésén beszédet mondott. Abban az évben sokat járt Budapestre, ugyanis nálunk forgatták a Terminator 6. (Terminator: Dark Fate) részének több jelenetét. Többször is feltűnt a fővárosban, például biciklizés közben a Városligeti jégpályánál vagy a Flex Gymben.

39809635_e6bb06c1bb2d89498f44bdd3138a0976_wm.jpg