top of page
unnamed.jpg

Legjobb úton az irodalmi Nobel díj felé

Legjobb úton az irodalmi Nobel díj felé

 

Georg Engel, sikeres író fantasztikus érzékkel nyúlt 1956-hoz, amelyről a személyes tapasztalatait megosztva, zseniális írói fantáziával fűszerezve olyan élethű keresztmetszetet írt, "A francia idegenlégió poklában" címmel, amely joggal váltotta ki Budapesten a Magyarok Világszövetsége Házában megrendezett könyvbemutatón minden érdeklődő elismerését.

 

A felszólalók, méltatták  Georg Engel eddigi írói munkásságát, kiemelve, hogy ő 1956 ban még csak alig 10 éves volt, és a gyerek bajtársaival együtt a maga módján mindent elkövetett, hogy a bajba jutottakon segítsen. Gyerekfejjel is igazi példakép volt.

 

A Nemzetőrség főparancsnoka Dömötör Zoltán dandártábornok úr, Dr. Martinkó Károly úr, ismert és elismert író hosszasan méltatta a könyv létrejöttének aktualitását, és az író precíz, élethű és olvasmányos gondolatait. Patrubány Miklós úr, aki a Magyarok Világszövetségének elnöke  megjegyezte, hogy ez a könyv sikerre van ítélve és joggal pályázhat az 2019-es irodalmi Nobel díjra, amelyet a jelen lévő közönség, mintegy 300 fő vastapssal jutalmazott.

 

Végül az író Georg Engel is köszönetét fejezte ki a Magyarok Világszövetsége elnökének, Patrubány Miklós úrnak, aki a minden igényt kielégítő feltételeket megteremtette erre a könyvbemutatóra. Továbbá a Nemzetőrség képviselőknek, meghívott vendégeknek, valamint a jelenlévőknek, hogy eljöttek erre a könyvbemutatóra, ahol minden könyv elkelt.

 

Georg Engel író nagyvonalú gesztust tett. Felajánlotta az írói honoráriumának jelentős részét, valamint, ha sikerül a Nobel díjat megkapnia, akkor annak is a jelentős részét a Nemzetőrségnek, a Magyarok Világszövetségének, amelyet ismét vastapssal jutalmazott a közönség.

 

Jó bornak is kell a cégér alapon én is mindenképpen ajánlani tudom az erre a témára érdeklődő olvasónak ezt a könyvet, amelyet én egy éjszaka alatt kiolvastam, már csak azért is, merthogy érdekelt, mi és hogyan történt  1956 októberben, amikor megszülettem.

 

Budapest, 2018. december 15.

 

Bánó József

- www.ungarnpanorama.com online újság főszerkesztő helyettese

- Nör ezredes, A Magyar Nemzetőrség németországi parancsnok helyettese

orbán.jpg
unnamed.jpg

Meghívó Georg Engel új könyvének bemutatójára

A közelmúltban, Münchenben nagy sikerrel mutatták be Georg Engel új könyvét, melynek címe: '56-os Pesti srácok a francia idegenlégió poklában. A szovjet katonai intervencióval vérbefojtott magyar szabadságharc eddig alig ismert következményeit járja körül kalandregény formájában a történteket személyesen átélt szerző.

 

Georg Engel könyvének budapesti bemutatójára Patrubány Miklós decemberi nemzetpolitikai előadásának folytatásában kerül sor 2018. december 15-én, az MVSZ székházában.

 

Patrubány Miklós előadása 18 órakor kezdődik. Ezt követően – várhatóan 19 órakor – az MVSZ elnöke is részt vesz a könyvbemutatón.

 

Az est utolsó mozzanataként fellép a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat.

Mindenkit szeretettel várunk!

IMG_3373.JPG
547a.jpg

Europäische Begegnung im Künstlerhaus 

Europäische Begegnung im Künstlerhaus   

 

Bei dieser aussergewöhnlichen Veranstaltung stehen das gemeinsame Europa und die Europawahlen im Vordergrund. Georg Eisenreich, MdL Staatsminister der Justiz in der Bayerischen Staatskanzlei und Maja Grassinger (Präsidentin Münchner Künstlerhaus-Stiftung) hielten die Begrüssung und Barbara Stamm (Präsidentin des Bayerischen Landtags a.D.) die Ansprache. Dr. Ingo Friedrich (Vizepräsident des Europäischen Parlaments, Ehrenpräsident der Europäischen Bewegung Bayern eröffnete das Gespräch mit Tobias Winkler (Europäisches Parlament, Leiter des Verbindungsbüros München) und den Ehrengästen des Konsularischen Korps zum Thema Europawahlen.

Danach wurden die 2017/18 neu ernannten General- und Honorarkonsuln begrüsst:
Generalkonsul Josef Saiger, Republik Österreich
Generalkonsulin Iulia-Ramona Chiriac, Rumänien
Honorarkonsul Dr. Malik Englmaier, Republik Malta
Generalkonsulin Kristina Larischová, Tschechische Republik
Konsulin Lina Gandlose Hansen, Königreich Dänemark
Generalskonsul Pierre Lanapats, Französische Republik
Generalkonsul Yuriy Yarmilko, Republik Ukraine

100 Jahre Unabhängigkeitserklärung:
Republiken Litauen, Lettland, Estland und Polen
100. Jahrestag der Entstehung:
Tschechoslowakei und Slowakische Republik
100 Jahre:
Republik Österreich und vereintes Rumänien

Prof. Dr. Claus Hipp fand die Abschlussworte. Grossen Beifall erhielten die Nostalphoniker (5 Sänger und 1 Pianist) nicht nur für ihre musikalische Leistung sondern auch die damit verbundene, witzige Performance. Ein kleiner Empfang, u.a. mit Kaiserschmarrn, rundete den Abend im Festsaal ab.

Wegen DSGVO nur Fotos meiner Lieben oder mit Herzchen auf Gesichtern unkenntlich gemacht.
Chris Bleicher
www.peepart.com

Rittersymposium 2018.png

Rittersymposium 2018