top of page
PSX_20230315_225139.jpg

CSU-Orstverband BERG am LAIM! 

Fulminanten Start! Die CSU-Orstverband Berg am Laim Ortshauptversamlung mit Neuwahlen mit Landtagsabgeordeneten Kreisvorsitzenden ROBERT BRANNEKÄMPER,MdL und STADTRAT JENS LUTHER!

 

 

Die CSU Berg am Laim hat ihren Ortsvorstand neu gewählt. Der Ortsvorsitzende, Stadtrat Fabian Ewald, wurde dabei einstimmig in seinem Amt bestätigt. 

Wiedergewählt wurden auch Angela Buckenauer und Johann Kott als stellvertretende Ortsvorsitzende, neu hinzu kommt Jan Albat, der derzeit im Stimmkreis Bogenhausen-Berg am Laim für den Bezirkstag von Oberbayern kandidiert. Als Schatzmeister wurde einstimmig Christopher Duftschmid neu gewählt, nachdem der bisherige Schatzmeister Horst-Dieter Marc nicht mehr antrat. Schriftführer ist erneut Christian Ebbecke, Digitalbeauftragte Annamaria Spiegel-Luttringer. 

Als Beisitzer wurden gewählt: Thomas Höhler, Jenita Hübner, Horst-Dieter Marc, Karin Marc, Alexander Mihatsch, Egon Wullinger, Dmitry Sokol und Claudia Zaddach. 

Die Funktion der Kassenprüfer übernehmen Bernd Chittka und Dr.h.c. Georg Engel. 

Zu der Versammlung konnte der alte und neue Ortsvorsitzende Fabian Ewald auch den Landtagsabgeordneten und Kreisvorsitzenden Robert Brannekämper sowie Stadtrat Jens Luther begrüßen, der die Wahlleitung übernahm.

Der neue Ortsvorstand amtiert von 2023 bis 2025.

Internationale Handwerksmesse 2023.jpg

10.03.2023 - Newsletter der Bayerischen Staatsregierung

unnamed.jpg

TUM Speakers Series with George Soros

​​foto:Klaus Breitenfellner

Soros: Nyílt és zárt társadalmak csapnak össze

17/02/2023 19:04

| Szerző: Klubrádió/Bodnár Barna

"Míg a nyílt és a zárt társadalmak harcban állnak a globális uralomért, civilizációnkat az összeomlás fenyegeti az elkerülhetetlen klímaváltozás miatt" – Soros György a Müncheni Műszaki Egyetemen beszélt csütörtökön többek között a klímaváltozásról, a nyitott és zárt társadalmak harcáról és az ukrajnai háborúról is. A Müncheni Biztonsági Konferencia keretein belüli eseményen az üzletember külön kitért az Északi Sarkon történt szélsőséges éghajlati változásra, és ennek lehetséges megoldására, illetve érintette a jelenlegi geopolitikai problémákat is, az orosz-ukrán háborút, de szót ejtett a Törökországot sújtó, megsemmisítő erejű földrengésről is. Bodnár Barna összefoglalója következik az eseményről.

A 92 éves filantróp üzletember, Soros György tegnap egy biztonságpolitikai konferencián beszélt Münchenben, ahol arra a korábbi, davosi világgazdasági fórumra szánt beszédét mondta el, ahol nem tudott megjelenni. Soros először a klímaválság aggasztó hatásairól beszélt, részletesen tárgyalta az Északi Sarkon tapasztalható szélsőséges éghajlati jelenségeket, illetve az erre a gondra adható lehetséges megoldásról is beszélt, amit Sir David King, a Klímakrízis Tanácsadó Csoport vezetője dolgozott ki.

"A globális éghajlati rendszer régen stabil volt, de az emberi beavatkozás megzavarta. A Jeges tenger szűz hótakaróval és jéggel fedett volt, ez visszatükrözte a napfényt, ezt nevezzük Albedo hatásnak. Sir Davidnek van egy terve, hogy lehetne megjavítani a földi klímát. Újra létre akarja hozni az Albedo hatást, mégpedig úgy, hogy fehér felhőket alkot magasan a föld felett. Ez a kezdeményezés segíthet helyrehozni a sarki éghajlati rendszert, ezért rá kell vennünk, különösen a Világbankot arra, hogy koncentráljon a klímaváltozásra."

Soros ezután áttért a geopolitikára, és kifejtette, hogy a világot most két rendszer küzdelme határozza meg, a nyílt, és a zárt társadalmaké.

"Egy nyílt társadalomban az állam feladata, hogy megvédje az egyén szabadságát, míg egy zárt társadalomban az egyén feladata, hogy az állam érdekeit szolgálja. A Nyílt Társadalmak Alapítvány alapítójaként a nyílt társadalmak nyilvánvalóan közelebb állnak a szívemhez. Mindkét rendszer felsőbbrendűnek tartja magát a másiknál, ezért a nyílt társadalomnak valóban meg kell védenie az egyén szabadságát, a zárt rendszerek pedig úgy tudnak felülkerekedni, ha kényszerítik a bennük élőket arra, hogy szolgálják az államot. Valójában mindkét rendszernek megvannak az erősségei, és gyengeségei."

Gautam Adani üzleti birodalmát elborító zűrzavar, amely hatalmas tőzsdei eladást váltott ki, és megrendítette az Indiába, mint befektetési lehetőségbe vetett hitet, megnyithatja a kaput az országban a demokratikus újjáéledéshez, mondta Soros. Ezután arról beszélt, hogy Erdogan, Törökország államfője az orosz-ukrán háború mindkét harcoló felének irányába elkötelezte magát, ezzel egy semleges, közvetítő szerepet próbál játszani. A török elnök azonban közelebb került Putyinhoz, mert azt reméli, ez segíthet neki megnyerni a közelgő választást, tette hozzá az üzletember.

"Erdogan rosszul irányítja a török gazdaságot, és májusban  szavazáson kell részt vennie. Minden erőfeszítése arra irányul, hogy megnyerje a választást. A Putyinhoz való közeledése segíteni fog neki abban, hogy Törökország az orosz olaj elosztó központja legyen, ami ellátja majd azzal a pénzzel, amire a választási győzelemhez szüksége van. Megpróbálja bebörtönözni egyik legerősebb ellenfelét, Isztambul polgármesterét, és ki akarja zárni a Kurd pártot a választásokból. A 7,8-as erősségű földrengés, ami korábban Törökországban történt, tragédia. A sokk lassan dühvé alakul a károsoltukban, mert a kormány lassan reagált és minden segélyszállítmány felett ellenőrzést gyakorol. Törökország építészeti módszerei, és Erdogan építőipar vezérelte terjeszkedése csak tovább rontott az egész helyzeten."

Soros végül az orosz-ukrán háború jelenlegi helyzetéről, és annak lehetséges kimeneteléről is beszélt.

"Lehetséges, hogy Putyin győz, de ezt valószínűtlennek tartom. Az ukrán hadsereg keményen ellenáll, és amint Ukrajna használni tudja azokat a fegyvereket, amelyeket ígértek neki, megváltoznak majd az erőviszonyok. Az egykori Szovjetunió országai alig várják, hogy Oroszország veszítsen Ukrajnában, hiszen ők is függetlenségre vágynak. Ez azt jelenti, hogy egy ukrán győzelem az Orosz Birodalom szétesését eredményezné, így Oroszország többé nem jelentene fenyegetést se Európára, se a világra nézve. Ez óriási javulást hozna, nagy megkönnyebüléssel járna a nyílt társadalmaknak, és rengeteg problémát okozna a zártaknak."

Soros beszélt Kínáról is. Azt mondta, Hszi Csin-ping kínai elnök rövid távon még mindenképp hatalmon marad, de hosszú távon nem marad elnök, és Kína sem lesz domináns katonai-politikai hatalom. Szerinte az ingatlanválság miatt sokan elvesztették az elnökbe vetett bizalmukat, ehhez jött még a kínai koronavírus-vakcinák alacsony hatékonysága, illetve a folyamatban lévő, kínai demográfiai krízis. Reméljük, hogy Hszi Csin-pinget egy olyan elnök váltja majd, aki kevésbé elnyomó belföldön és békésebb külföldi kapcsolatokat ápol majd. Ezzel megszűnne az egyik legnagyobb fenyegetés a nyílt társadalmak iránt.

Soros zárásként összegezte, melyek az emberiség legfőbb problémái, és együttérzését fejezte ki az elnyomottak iránt.

"Míg a nyílt és a zárt társadalmak harcban állnak a globális uralomért, civilizációnkat az összeomlás fenyegeti az elkerülhetetlen klímaváltozás miatt. Szintén hiszek abban, hogy a nyílt társadalom alapvetően jobb, mint a zárt, és mélységes bánatot érzek az emberek miatt, akik olyan elnyomó rezsimek árnyékában kell éljenek, mint Asszád Szíriája, Fehéroroszország, Irán, és Burma. Köszönöm."

2023_02_Magnolienball_0751.jpeg

Fulminente  Magnolienball 2023

70. Magnolienball des German-American Women’s Club of Munich e.V. (GAWC)
am 4. Februar 2023 im Bayerischen Hof

„Servus beinand!“ US-Generalkonsul Timothy Liston freute sich, zum ersten Mal am
Magnolienball des Deutsch-Amerikanischen Frauenclubs teilzunehmen und erwies sich im
Lauf des Abends als begeisterter Tänzer. Vor über 400 Gästen gratulierten er und der
Bayerische Justizminister Georg Eisenreich den Gastgeberinnen zum 70. Jubiläum dieses
traditionsreichen Münchner Balls. Beide dankten für den ununterbrochenen Einsatz des
Clubs über sieben Jahrzehnte. Unzählige soziale Einrichtungen wurden seit 1948 vom GAWC
unterstützt, seit 1957 auch der deutsch-amerikanische Studentenaustausch, ausschließlich in
privater Initiative. Stadträtin Gabriele Neff überbrachte Grüße im Namen des Münchner
Oberbürgermeisters Dieter Reiter, bevor der Spendenscheck des Clubs in Höhe von 10.000 €
von GAWC- Präsidentin Traudl Schmid an die Vertreter des Münchner Waisenhauses
überreicht wurde. Dr. Maria Ziegler, Generalkonsulin der Republik Österreich, Josef Schmid,
Mitglied im Bayerischen Landtag mit seiner Ehefrau Natalie, Dr. Charlotte Knobloch,
Präsidentin der Israelitischen Kultusgemeinde München und Oberbayern sowie Prof.
Barbara Gronau, Präsidentin der Bayerischen Theaterakademie August Everding, genossen
den Abend mit Tombola und Stiller Auktion. 40 Debütantinnen und Debütanten hatten ihren
glanzvollen Auftritt unter der Choreografie von Peter Simon (Tanzschule Ritmo) und wurden
von den Salons Pauli und Kirchberger elegant verschönert. Ein stilvoll gekleidetes Publikum
tanzte ausgelassen zu den schwungvollen Klängen der Band SM!LE. Roben von Designerin
Natascha Grün, die wie Moderatorin Uschi Dämmrich von Luttitz über das Parkett schwebte,
fanden großen Anklang. Nach den letzten stillen Jahren waren sich alle Ballgäste einig:
endlich wieder gemeinsam Feste feiern können tut der Seel gut, und mit den Spenden kann
wieder ein Projekt des Deutsch-Amerikanischen Frauenclubs gefördert werden. Ulrike
Grimm, Stadträtin und Organisatorin des Balls, konnte sich über einen mehr als
erfolgreichen Jubiläumsball im Bayerischen Hof freuen.


Andrea Lehner
Pressereferentin
Deutsch-Amerikanischer Frauenclub München e.V.
GAWC of Munich e.V.
lehner@gawc-munich.de
Tel: 0160 9733 8736
www.gawc-munich.de

deutsch-amerikanischer-frauenclub-schmid.jpg
IMG_1836.jpg

Neujahrsempfang der CSU München am 26.01.2023

unnamed.png

Sehr geehrte Damen und Herren,
wir wünschen Ihnen ein gutes und gesundes neues Jahr.
Wir laden Sie hiermit herzlich zum traditionellen Neujahrsempfang der CSU München,
der CSU München-Süd und der CSU München-Mitte ein.

Der Neujahrsempfang ist am 26.01.2023, um 19.30 Uhr, Ratskeller. Festredner ist der bayerische Innen-
minister Joachim Herrmann.

Die Einladung finden Sie im Anhang. Um Rückmeldung wird gebeten unter: muenchen@csu-bayern.de.
Über Ihr Interesse würden wir uns freuen.

Mit freundlichen Grüßen

Frank Gübner
Bezirksgeschäftsführer